nevenincs-gyumolcshaz-2
nevenincs-gyumolcshaz-3
nevenincs-gyumolcshaz-1

Nevenincs Gyümölcsház

Bátor települést természetvédelmi területek, illetve Natura 2000 természetvédelmi oltalom alatt álló erdők, gyepek, kaszálók ölelik körbe. A település határában nagyüzemi mezőgazdasági termelés nem folyik, így a környék növényvédő szerekkel nem terhelt.  Gyümölcseink ezen a dombokkal, hegyekkel, erdőkkel ölelt természetes tájon, vegyszermentes környezetben teremnek.

A Nevenincs Gyümölcsház termékei is így vegyszermentes saját termékekből, illetve helyben gyűjtött erdei gyümölcsökből készülnek. A feldolgozás során a gyümölcsöket kézi erővel, egyedileg válogatjuk. A tartósítás hagyományos hőkezeléses eljárással, dunsztolással történik, így termékeink tartósítószert nem tartalmaznak. A feldolgozás során csak cukor, illetve fűszerek kerülnek a termékekbe, melyek mesterséges színezéket, mesterséges aromákat és más mesterséges adalékanyagot sem tartalmaznak.

Ha megízlelnéd termékeinket, vedd fel velünk a kapcsolatot az oldal alján látható elérhetőségeink egyikén.

Kökénylekvár és -szörp

Leírás megtekintése

Kökény (Prunus spinosa) kiváló gyógynövény, melyet már az ókor óta használtak. Magas C-vitamin tartalma mellett fontos, hogy termése tele flavonoidokkal, főleg ellagsavval, mely jelentősen csökkenti a rák kockázatát. Virágja hashajtó, termése hasfogó. Vértisztító hatása mellett erősíti az érfalakat, enyhe idegnyugtató hatása van, és a flavonoidoknak köszönhetően még a bőrt is megszépíti. Egy szúrós csodaszer, az egyik legzamatosabb vad gyümölcs, mellyel tele van ősszel a határ, mégsem tartjuk eléggé becsben.

Lekvárja sűrű, pektines, fanyarkás ízéből sokat megőrzött. Nem csak édességként, hanem, húsok – főleg vörös és vadhúsok – mellé is ajánlott.

A kökény-alma mártás vadhúsokhoz kiváló.

Szörpje sűrű, fanyarkás íze kíválóan hozza az erdei gyümölcsök vad erejét.

  • Lekvár (370 g): 1600 Ft

    Szörp (0,5 l): 1500 Ft

RENDELÉS

Feketemeggylekvár és -szörp

Leírás megtekintése

Eredetileg a vajdasági Bácsfeketehegyen, avagy Feketicsen szelektálódott ez a fajta a 19. században, Prima néven 2013-ban jegyezték be. Néhány kísérleti ültetvény a ’80-as években megjelent a Bükkalján is, ahol kiváló új hazára talált. Ez a fajta meggy sötétfeketére érik, magas a cukor- és a savtartalma is, mely az egyik legízletesebb meggyek közé emeli. Magas tannintartalmának köszönhetően mind a szörpje, mind a lekvárja harmonikus ízű.

  • Lekvár (370 g): 1400 Ft

    Szörp (0,5 l): 1400 Ft

RENDELÉS

Szomolyai feketecseresznye-lekvár

Leírás megtekintése

A Bükkalja jellegzetes helyi cseresznyefajtája. Közeli rokona az egri feketecseresznye, valószínűleg ebből a fajtából szelektálták a „szomolyait” a 19. században. E két fajta termőhelye Egertől egészen a Bükkalja keleti feléig terjed, igazi tájfajta. A cseresznye egészen sötétre, szinte feketére érik, leve és húsa sötétvörös, mélybordó. Jellegzetes íze magas szárazanyag-, cukor- és enzimtartalmának, valamint alacsony savtartalmának köszönhető. Lekvár készítésekor nem is szoktak hozzá cukrot adni, hiszen cukortartalma eléri a 20%-ot.

A fajtát ma már leginkább csak kisebb családi gazdaságokban termesztik, holott népszerűsége csúcsán – az 1930-as években – eljutott a német és a lengyel piacokra is.

  • Lekvár (370 g): 1500 Ft
RENDELÉS

Rendelés

Ezennel hozzájárulok, hogy a fent megadott adataimat a nevenincsvendeghaz.hu üzemeltetője a GDPR előírásaival összhangban kezelje.*