Őseink és Vidróczki nyomában

null

A Bükki Nemzeti Park határán, erdőkkel, védett területekkel körbevéve, hegyek és dombok ölelésében fekszik Bátor a Laskó és az Aranyos-patakok összefolyásánál.

A terület régóta lakott: a neolitikum ősembere itt hagyta pattintott nyílhegyeit, a bronzkor lakói temetőiket, majd a honfoglalás során megtelepedő palócok ősei, a törökös kabar törzsek árpád-kori településük romjait. Voltak gazdag szénbányák, kövér kondanyájak makkoltak a környező rengetegekben, megfordult itt Vidróczki is fokosával, hogy elhajtsa az egri érsekség birkanyáját, de járt erre a török, a Wehrmacht, majd a Vörös-hadsereg is.

Szerencsére ma már leginkább csak turisták fordulnak meg errefelé.

E gazdag történelmi múltnak és a változatos természeti környezetnek köszönhetően a környék számtalan látnivalót tartogat az ide látogatók számára, amelyeket szakvezetett túrák keretében fedezhetnek fel, akár több napos programcsomagok keretében is.

A programokat minimum 4, a programcsomagokat 6-14 fő részvételével, kis csoportoknak szervezzük. Helyi partnerünkkel közösen akár 14 fő elszállásolására is van lehetőség egymással szomszédos vendégházakban. A programcsomagokat háromtól öt napig terjedő hosszban kínáljuk, de külön igény szerint is állítunk össze egyeztetés alapján.