Őserdők, bringatúra, barlangtúra, kaptárkövek és borkóstoló, majd evezés a Tisza-tavon

0. nap

Érkezés este, szállás elfoglalása, vacsora a szálláson

1. nap – Őserdők között

Reggeli után elindulunk a szomszédos tájvédelmi körzet felé, ahol hazánk legháborítatlanabb, legvadregényesebb erdőrezervátumai találhatók. Mély szurdokvölgyek, sziklafalak közé zárt őserdők birodalmában túrázunk, ahol még háborítatlanul él medve, farkas, de ritkán összefuthatunk a rendkívül óvatos hiúz nyomával is.

Este grillvacsora a szálláson.

2. nap – Bringatúra a Bükk-fensíkon

Reggeli után bérelt kisbusszal elindulunk a Bükk-fennsík felé. A Fennsík peremén biciklire pattanunk. Áttekerünk a Bükk-fennsík töbrökkel, víznyelőkkel és hegyi kaszálórétekkel tarkított hullámzó vidékén, majd egy jó hosszú gurulás keretében átszeljük a Déli-Bükk erdőrengetegeit. A kora délutáni órákban érkezünk meg a Bükk déli kapujába, ahol kisbuszra szállunk, és visszautazunk szállásunkra.

Egy bográcsban főtt szürkemarha-gulyás után az esti órákban átruccanunk a szomszéd faluba, hiszen itt tör a felszínre a Salvus-forrás sós vize. A termálfürdő után hazautazunk szállásunkra.

3. nap – Barlangok mélyén

Reggeli után újra a Bükk felé vesszük az irányt, ahol egy sisakos-overálos-fejlámpás barlangtúrán veszünk részt. A barlang után még túrázunk egyet a Bükk-fennsíkon, majd a délutáni órákban a garadna-völgyi pisztrángoshoz látogatunk, ahol hazánk legfinomabb grillezett pisztrángjai „teremnek”. A grillezett pisztrángok elfogyasztása után hazafelé vesszük az irányt.

4. nap – Szakrális utakon

Ezen a napon a Bükkalja szakrális szikláihoz, a kaptárkövekhez látogatunk, bérelt kisbusszal. Megismerkedünk a Bükkalja kőemlékeivel, barlanglakásokba látogatunk, és felmászunk több fülkés kaptárkő-sziklához, melyek a „magyar Stonehenge”-ként egy letűnt kor pogány vallási rítusait idézik.

Délután ellátogatunk a Bükkalja legnagyobb barlanglakás komplexumába, melynek földalatti labirintusai ma egy művészeti alkotótelepnek adnak helyet. Itt egy meleg bográcsos estebéd után egy borkóstolón veszünk részt, hol megismerkedhetünk a vidék méltán híres boraival.

Este kisbusszal szállásunkra utazunk.

5. nap – A Tisza-tó vad vízivilága

Reggeli után leutazunk a Bükk lábánál kanyargó Tiszához. Illetve az itt kialakított Tisza-tóhoz, ami vad vízivilágával, kanyargó szűk csatornáival, tündérrózsás morotváival hazánk egyik legváltozatosabb vízi élőhelye. Itt egy egész napos evezés keretében szakvezetés mellett megismerkedünk a tó élővilágával, történelmével.

Délután kikötünk , és egy igazi tiszai halászlével búcsúzunk e mozgalmas héttől.

Fontos tudnivalók

null

A programra csak előzetes egyeztetés alapján – az időpont előtt legalább két héttel – lehet jelentkezni.

 • 5 nap
 • 89 500 Ft/fő

Az ár tartalmazza:

 • a szállás árát
 • a kisbuszos személyszállítás díját sofőrrel a bringatúra, illetve a borkóstoló napján (2 nap)
 • vacsora a szálláson, 3 alkalommal
 • reggeli a szálláson 5 alkalommal
 • grillezett pisztráng vacsora, 1 alkalommal
 • a borkóstoló és a kemencés vacsora, 1 alkalommal
 • halászlé vacsora az evezés után, 1 alkalommal
 • szervezés és a túravezetés árát
 • a kerékpár és a kenubérlés díját
 • a barlangtúra díját

5 napos programcsomag foglalása

Ezennel hozzájárulok, hogy a fent megadott adataimat a nevenincsvendeghaz.hu üzemeltetője a GDPR előírásaival összhangban kezelje.*