Madarásztúrák a Laskó mentén

null

Ez az átmeneti táj – az Alföld és a Felvidék határán – változatos természeti viszonyaival sokszínű madárvilág otthona. E tarka táj színpompás élőhelyeit – a Felföld hegyvidékétől az Alföld szikes pusztáin át a Tisza-tó mocsárvilágáig – fűzi fel egy élő láncolattá a Laskó patak.

A Tisza-tó vízivilága a régi, folyamszabályozások előtti vizek járta Alföld világát idézi, hol számos ritka, védett madárfajunk otthonra talált. Nemhiába lett a tó az ökoturisták, madarászok paradicsoma. A tó jelentős része természetvédelmi oltalom alatt áll, de kézi erővel hajtott csónakokkal, kenukkal vagy tengeri kajakkal, valamint megfelelő képesítéssel bíró szakvezető kíséretében mindezek a rezervátumok a csendes szemlélő számára látogathatóak.

A tó északi partján éles kontrasztként ott fekszenek a Hevesi Füves Puszták Tájvédelmi körzet végtelen füves sztyeppéi, szikes pusztái, hol olyan ritka, sztyeppei madárfajok élnek, mint a parlagi sas vagy a kerecsensólyom, de itt található hazánk egyik legnagyobb szalakótaállománya is.

Feljebb a löszháti tölgyesek és gyümölcsösök egyedi madárvilága, illetve az Ó-Bükk háborítatlan rengetegei, a hegyközi medencék fás legelői adnak életteret több ritka madárfajnak.

  • Egész nap
  • Előzetes egyeztetés alapján állítjuk össze az egyedi egynapos programot, az ár is ez alapján kerül kiszámításra.
GALÉRIA

Madarásztúrák foglalása

Ezennel hozzájárulok, hogy a fent megadott adataimat a nevenincsvendeghaz.hu üzemeltetője a GDPR előírásaival összhangban kezelje.*